ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ,ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΙ ΙΕΡΟ-ΝΟΥΜΗΝΙΑ …
Καλή Νουμηνία
<<Βρίσκεται, λέει σε βραχώδες τοπίο , σε δύσβατη και απόκρημνη πλαγιά, και αυτός είναι και ο λόγος που δεν είχε υποστεί μεγάλες ζημιές…>>παπαγαλίζουν όλες ανεξαιρέτως …
«Αυτή που οι θνητοί ονομάζουν Δήλο, αλλά οι μακάριοι ολύμπιοι θεοί , που βλέπουν τον κόσμο από ψηλά, τη λένε ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΓΗΣ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΟ …
<<Ο Δαίδαλος ,μαθαίνοντας πως ο Μίνωας είχε εκτοξεύσει απειλές εναντίον του για την κατασκευή της αγελάδας, φοβήθηκε, λένε, την οργή του βασιλιά κι έφυγε με …
<<Ο Θαλής είναι ο πρώτος που ασχολήθηκε με την αστρονομία,... ο πρώτος που πρόβλεψε εκλείψεις του ήλιου....>>
<<ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΕΛΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΜΗΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ;…ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΠΟΣΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ…>> Είχαμε ξαναπεί πολλές φορές , φίλε ,πόσο ιδιαίτερη είναι …
Έχει όλα τα μέσα να ασκεί μεγάλη γοητεία… “Υποχρέωσή” της είναι, κατά κάποιον τρόπο… Θεά του Έρωτα είναι άλλωστε! Απολύτως λογικό να έχει δικά της …
<<Ο μέγας ηγεμόνας στον ουρανό, ο Δίας, προελαύνει σε φτερωτό άρμα πρώτος, οργανώνοντας και φροντίζοντας τα πάντα. Τον ακολουθεί μια στρατιά θεών και δαιμόνων οργανωμένη σε έντεκα μέρη.>>…
<<ὁ μὲν δὴ μέγας ἡγεμὼν ἐν οὐρανῷ Ζεύς, ἐλαύνων πτηνὸν ἅρμα, πρῶτος πορεύεται, διακοσμῶν πάντα καὶ ἐπιμελούμενος· τῷ δ’ ἕπεται στρατιὰ θεῶν τε καὶ δαιμόνων, κατὰ ἕνδεκα μέρη κεκοσμημένη>>…
Λέει ο Πλάτωνας στον “Φαίδρο” (66)…
ΌΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΆΛΛΟ, ΑΠΛΏΣ ΘΥΜΉΘΗΚΑ ΤΑ ΛΌΓΙΑ ΕΝΌΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ , Νικήτα Χρουστσόφ , που είχε πει :
«Τα Ελληνικά Τελωνεία του Διαστήματος Περιπολούν Γύρω από την Γη Μέχρι να Έρθει η ώρα της Αποκάλυψης»…
Την δική του απάντηση δίνει ο Ησίοδος :
«Αλήθεια, τριάντα χιλιάδες υπάρχουν από τον Δία φύλακες αθάνατοι των θνητών ανθρώπων απάνω στην πολύκαρπη γη. Και τούτοι παρακολουθούν τις δίκες και τα εγκλήματα γυρίζοντας αχνοντυμένοι παντού στην Γη».
Ησίοδος, “Έργα και Ημέραι” στίχοι 252-255…
Πλάτων Τίμαιος 22-23…. «Τότε ένας πολύ ηλικιωμένος Αιγύπτιος ιερέας είπε : “Σόλωνα, Σόλωνα εσείς οι Έλληνες είστε αιωνίως παιδιά. Δεν υπάρχει γέρος Έλληνας”. Ακούγοντας αυτά …
Στην Επίδαυρο, υπάρχει μία επιγραφή για το αφιέρωμα στον Φίλιο Δία , που αναφέρει: «Διί Φιλίωι Πύροιος κατ όναρ (ανέθηκεν)» . Το αφιέρωμα αυτό αφιέρωσε …
Πρόσφατα σχόλια